Nioh 2
از روز های آغازین نسل هشتم، تا به امروز که در سال آخر این نسل به سر می بریم، شاهد عناوین جذاب و با کیفیت متعددی بوده ایم. از نسخه های جدید فرانچایز های بزرگ مانند Red Dead Redemption و God of War گرفته، تا IP های جدیدی مانند Bloodborne و Horizon Zero Dawn. اما به شخصه خود من با سه عنوان در این نسل ارتباط بیشتری برقرار کرده و بیشتر از بقیه عناوین از آنها لذت بردم. یکی Red Dead Redemption 2 که یک عنوان جهان آزاد بی نظیر با روایتی فوق العاده جذاب و احساسی بود، بازی دوم نسخه جدید God of War بود که بازیبازان را با یک ماجراجویی بی نهایت جذاب و لذت بخش همراه ساخت و آخرین بازی مورد علاقه من در نسل هشتم عنوان Nioh بود. بازی که با الهام از سری سولز و همچنین استفاده از نکات و ویژگیهای منحصربفرد متعدد، به یک بازی اکشن نقش آفرینی خارق العاده تبدیل گشت. گیم پلی سریع، جذاب، چالش برانگیز و اعتیاد آور، شخصی سازی عمیق و لذت بخش، تنوع بسیار بالای مراحل و طراحی فوق العاده باس های بازی از جمله نکات قوت قابل توجه بازی به شمار می رفتند. مهم ترین نکته در مورد Nioh این بود که اصلا و ابدا زیر نام و سایه عناوین میازاکی قرار نگرفت و به لطف تفاوت های متعدد و قابل توجه و سبک و سیاق متفاوت بازی، کاملا هویت مستقل خود را به اثبات رساند. جالب است بدانید نمره ای که Nioh از وبسایت بسیار معتبر IGN دریافت کرد(۹٫۶)، از نمره دریافتی بازی های Bloodborne و Dark Souls 3 و Sekiro از این وبسایت بالاتر بود. البته دلیل اشاره به این نکته ثابت کردن برتری این بازی نسبت به عناوین نام برده نیست و فقط قصد ارائه مثالی در زمینه موفقیت های پرشمار بازی را داشتم. از لحاظ فروش نیز عنوان Nioh تا اوایل سال ۲۰۱۹، موفق به فروش بیش از ۲٫۵ میلیون نسخه در سرتاسر جهان شد که با توجه به سختی بسیار بالای بازی و سبک خاص پسند آن، آماری بسیار موفقیت آمیز برای سازنده و ناشر بازی محسوب می شود. در کل این بازی، چه در زمینه تجاری و چه در زمینه امتیازات یک موفقیت بسیار بزرگ بود. در این شرایط و با توجه به عرضه بازی در سال ۲۰۱۷، حتی خوشبین ترین طرفداران Nioh نیز تصور نمی کردند تنها یکسال بعد از عرضه نسخه اول، به صورت رسمی شاهد معرفی نسخه دوم این سری باشند. با این حال این اتفاق در E3 سال گذشته روی داد و در عین ناباوری شاهد معرفی سریع و اجمالی نسخه دوم این IP موفق بودیم. از آن زمان تا چندی پیش Nioh 2 در سکوت کامل خبری فرو رفت و شاهد هیچ گونه اطلاعات و جزئیاتی از نسخه دوم بازی نبودیم. تا این که چندی پیش سازندگان، نسخه آلفا بازی را به صورت بسیار محدود در اختیار برخی کاربران PS4 قرار دادند تا بتوانند از بازخورد ها، پیشنهادات و انتقادات مخاطبان جهت رفع مشکلات بازی استفاده کنند. در این مقاله و در ادامه، به بررسی این آلفا محدود بازی Nioh 2 می پردازیم که دو روز پیش رسما پایان یافت…با من و گیمفا همراه باشید…
یکی از مواردی که Nioh را نسبت به اکثر عناوین اکشن نقش آفرینی متفاوت ساخت، وجود شخصیت اصلی ثابت بود. برخلاف اکثریت عناوین اکشن نقش آفرینی، بازیبازان توانایی خلق شخصیت دلخواه خود را نداشتند و همگی کنترل شخصیت اصلی بازی، William Adams که بر اساس شخصیتی تاریخی خلق شده بود، را بر عهده می گرفتند. کما این که داستان نسخه اول تا حد بسیار زیادی به شخصیت ویلیام وابسته بود و به نوعی شاهد داستانی “شخصی” بودیم. پس از عرضه نسخه اول، تعداد قابل توجهی از مخاطبان و بازیبازان، به این نکته اذعان داشتند که اگر به جای شخصیتی ثابت، خود میتوانستند قهرمان خود را خلق کنند، از تجربه بازی لذت بیشتری می بردند. به همین دلیل و به علت درخواست های فراوان مخاطبان و هواداران، در نسخه دوم دیگر شخصیت ثابتی وجود ندارد و خود شما می توانید به صورت کامل و با جزئیات بسیار قابل توجه، شخصیت مورد علاقه خود را خلق کنید.
در همان شروع آلفا بازی، به صفحه ی ساخت شخصیت هدایت می شوید. البته بهتر است بگویم صفحه ی “انتخاب” شخصیت چون در نسخه آلفا، تمامی گزینه های مربوط به شخصی سازی ظاهر و قیافه شخصیت غیرفعال هستند و فقط ۴ شخصیت از پیش ساخته شده مرد و چهار شخصیت از پیش ساخته شده زن وجود دارند که شما می توانید از بین آنها شخصیت مورد نظرتان را انتخاب کنید. با وجود این که تمامی گزینه های مربوط به “صورت”، “چشم ها”، “دهان” و سایر جزئیات مانند صدای شخصیت اصلی غیرفعال بوده و در دسترس نیستند، اما با نگاهی سریع بین گزینه های مختلف، متوجه شدم که بخش شخصی سازی شخصیت در نسخه اصلی و نهایی بسیار کامل و پر و پیمان خواهد بود. چنانچه تقریبا گزینه ای برای هر بخشی از ظاهر شخصیت در منو ها قابل مشاهده بود. هر چند که برای قضاوت در این زمینه باید تا زمان انتشار نسخه اصلی صبر کرد، اما با توجه به گزینه های موجود به نظر می رسد سازندگان در این بخش سنگ تمام گذاشته اند و این نکته با مشاهده شخصیت های Preset و از قبل ساخته شده نیز بیشتر مورد تایید قرار می گیرد.
دیگر نکته ای که اشاره به آن خالی از لطف نیست، این است که بازی از لحاظ زمانی پیش از اتفافات نسخه اول جریان دارد بنابراین این احتمال وجود دارد که در طول بخش داستانی شاهد شخصیت هایی از نسخه اول، با سن و سالی کمتر و احتمالا شرایطی متفاوت تر نیز باشیم. البته از طرف دیگر ممکن است داستان و اتفاقات بازی هیچگونه ارتباط مستقیم و غیر مستقیمی با وقایع نسخه اول نداشته باشند. همچنین با توجه به اینکه دیگر شاهد شخصیت اصلی ثابتی در بازی نیستیم، به نظر می رسد داستان بازی دیگر با “اسم” یا “شخصیتی” خاص گره نخورده و احتمالا در مورد یک “مفهوم” یا هدف کلی باشد.
پس از انتخاب شخصیت مورد نظر خود، در صورت علاقه به صورت پیش فرض و خودکار به بخش تمرینات یا Tutorial هدایت خواهید شد. زمین Dojo…جایی که قطعا برای آن دسته افرادی که نسخه اول را تجربه کرده اند کاملا آشنا به نظر می رسد. چون که به معنای واقعی کلمه محیط Dojo و محوطه تمرینی پیرامون آن، هیچ تغییری نسبت به نسخه اول نداشته است. پس از شروع بخش آموزشی، به صورت قدم به قدم با کلی ترین تا جزیی ترین بخش ها و قسمت های گیم پلی و مبارزات بازی آشنا خواهید شد. از چگونگی انتخاب کردن سلاح ها و وسایل مختلف گرفته، تا وارد آوردن ضربات سبک و سنگین، Stance های مختلف و کمبو های پیچیده تر. جزئیات بخش Tutorial بازی نیز بسیار به نسخه اول شباهت دارد و از قواعد و اصول مشابه پیروی می کند. در مورد کیفیت و استاندارد بخش تمرینی بازی باید بگویم به این دلیل که من کاملا به فضا و مبارزات بازی در نسخه اول اشراف داشتم و آلفا Nioh 2 نیز شباهت های بسیاری به نسخه اول داشت، آنچنان نیازی به بخش تمرینات نداشتم اما با توجه به آموزش گام به گام و عملی هر بخش از تمرینات، فکر می کنم حتی بازیبازان تازه کار نیز پس از گذراندن بخش Tutorial تا حد بسیار مناسبی با گیم پلی و مبارزات بازی آشنا خواهند شد.
پس از اتمام تمامی بخش های آموزشی، شما می توانید مرحله ی اول بازی را شروع کنید. پس از ظاهر شدن در محیط اولین مرحله به نکات بسیاری پی خواهید برد. اول اینکه به سرعت در می یابید که Nioh 2 از لحاظ طراحی مراحل، محیط ها و مناطق مختلف شباهت های بسیاری به نسخه اول دارد. دوم اینکه باز شاهد مراحل و مناطق تو در تویی هستیم که از طریق برخی میان برها و در های فرعی به هم متصل می شوند. سوم آنکه با دیدن Shrine, به سرعت متوجه خواهید شد که روند کلی پیشروی و ذخیره سازی و ارتقأ شخصیت به مانند نسخه قبل از طریق این عبادت گاه ها انجام می شود. و چهارم پس از اندکی دقت و مشاهده، می توانید ببینید بازی از لحاظ بصری و گرافیکی پیشرفت های مختلف در زمینه های سایه زنی، نورپردازی و کیفیت تکسچرها به خود دیده است…جلوتر در مورد بخش فنی و گرافیکی نسخه آلفا بازی بیشتر و مفصل تر صحبت خواهم کرد اما در حد خلاصه بد نیست بدانید Nioh 2, با استناد به گرافیک هنری نسخه آلفا، نسخه بهبود یافته تر و تر و تمیز تر نسخه اول از لحاظ گرافیکی است.
به مانند نسخه اول بازی، در محیط مرحله ظاهر می شوید و ماجراجویی خود را آغاز می کنید. به مانند روند نسخه اول، در همان اوایل مرحله یک Shrine را مشاهده خواهید کرد. بد نیست برای آن دسته دوستانی که با کاربرد های این عبادت گاه ها آشنایی ندارند توضیحاتی مختصر بدهم. با تعامل با این Shrine, هم پیشرفت شما در بازی ذخیره می شود، هم خط سلامتی شما(در صورت کامل نبودن) پر می شود و هم می توانید کارهای مختلفی مانند Level Up کردن را از طریق این Shrine یا Shrine های دیگری که در ادامه مسیر مشاهده می کنید انجام دهید. در واقع این Shrine ها حکم Bonefire های سری سولز یا Sculpture Idol های Sekiro را دارند. همان ابتدای بازی و پس از اولین تعامل با Shrine می توانید اولین Level Up خود را انجام دهید…
خلاصه ای از مهم ترین تغییرات نسخه دوم نسبت به بازی اول:
اضافه شدن دو کلاس سلاح جدید Hatchet و odachi.
اضافه شدن چند دسته دشمنان انسانی و غیر انسانی.
ساندترک کاملا جدید و منحصربفرد.
جایگزینی Living Weapon به وسیله ی قابلیت Yokal Shift
اضافه شدن قابلیت Yokai Skills و اضافه شدن خط مربوطه به Yokai Skills در پایین خط Ki
میزان آسیب دریافتی توسط دشمنان ضعیف، مینی باس ها و باس ها نسبت به نسخه اول متعادل تر شده است.
محیط هر مرحله نسبت به نسخه اول پیچ در پیچ تر و گسترده تر شده است.
قابلیت کمک گرفتن از Benevolent Graves ها در نبرد ها.
خلاصه ای از مهم ترین شباهت های موجود با نسخه اول:
منوی کاربری و HUD بازی کاملا مشابه نسخه اول است.
بخش مدیریت داشتهها یا همان Inventory Management بدون تغییر بوده است.
اکثریت ضربات، حملات و تمام کننده ها با نسخه ی اول یکسان هستند.
یکسری از دشمنان ضعیف و مینی باس ها از نسخه اول برگرفته شده اند.
طراحی مراحل بازی و اصول و قواعد کلی آن به نسخه اول بسیار نزدیک است.
انیمیشن های حرکتی شخصیت ها اغلب با نسخه اول یکسان هستند.
انتظاراتی که از نسخه نهایی Nioh 2 داریم.
تنوع دشمنان به مراتب بیشتر از نسخه اول و نسخه آلفا باشد.
روایت داستان جذاب باشد و شخصیت ها پرداخت مناسبی داشته باشند.
سختی و چالش بازی در تمامی مراحل به صورت بالانس و منطقی رعایت شود و شاهد سختی یا آسانی بیش از حد و بدون دلیل نباشیم.
تنوع Yokai Skills و Yokai Shift بالا باشد تا بتواند جذابیت های این بخش ها را خفظ کند.
باس های بازی از لحاظ طراحی هنری و نوع حملات خلاقانه و جذاب باشند.
منبع : gamefa
توسط احمدرضا در15خر1398,زیرمجموعه بدون موضوع
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب